!“Ey insanlar! Yeryüzündeki şeylerin helâl ve temiz olanlarından yiyin! Şeytanın izinden yürümeyin. Çünkü o sizin için apaçık bir düşmandır.” (Bakara 168. Ayeti Kerime) “Allah yolunda sefer yapmış üstü başı tozlanmış bir adam, ellerini göklere uzatarak; Ya Rab, ya Rab! diye yalvarıyor. Hâlbuki onun yediği haram, içtiği haram, giydiği haram, gıdası haramdır. Böylesinin duası nasıl kabul edilsin?” (Müslim 1686 Nolu Hadisi Şerif)
İslami kurallara uygun, helal sertifikalı kesim ile güvenle tüketebileceğiniz lezzetler sunuyoruz. Erpiliçi olarak, tüm ürünlerimiz İslami usuller çerçevesinde, uzman gözetiminde hazırlanır.
Erpiliçi Helal Tavuk, sağlıklı ve doğal besinler ile beslenen tavuklarıyla sofralarınıza kalite getiriyor. Katkı maddesiz, doğal yemlerle beslenen tavuklarımızla hem lezzeti hem sağlığı ön planda tutuyoruz.
Helal eti tüketilebilen inek, koyun, tavuk ve hindi gibi hayvanlar, beslenme kaynakları açısından titizlikle izlenmelidir. Bu hayvanların yarıdan fazla leş veya necaset ile beslenmesi durumunda, bu hayvanlar "Cellale" olarak tanımlanır. Cellale durumundaki hayvanların etleri, sütleri, yumurtaları, derileri, yünleri ve karnındaki yavruları sağlığı tehdit ettiği için dinen temizlenene kadar tüketilmemelidir.
Tavuklar, doğaları gereği önlerine çıkan her şeyi yemeye meyillidir. Bu yüzden kesimden önceki son 3 gün boyunca temiz yemle beslenmeleri, helal ve sağlıklı tüketim açısından büyük önem taşır.
Kesim öncesinde kesilecek tüm hayvanların sağlıklı olması lazımdır. Hastalık ve yara izlerinden temiz olmalı ve hiçbir şekil bozukluğu olmamalıdır.
Kesim öncesinde hayvanlara insaca müdahale edilerek kesime hazırlanmalıdır. Vurmak, hastalandırmak, stres ve korkuya sebep olacak hareketlerden kaçınılmalıdır.